Goedkope raamdecoratie op maat

Goedkope raamdecoratie op maat

Rolgordijnen ophangen kan iedereen!

Het zijn soms van die klusjes waar je totaal geen zin in hebt. Twee linkerhanden of bang dat het te lang gaat duren. Van diezelfde dingen als je banden plakken of je motorolie verversen. Dit is net zo’n klusje. Véél makkelijker dan je denkt. In dit blog lees je hoe je je rolgordijnen ophangt als een pro!

Wat is een rolgordijn?

De meeste mensen hebben wel eens van een rolgordijn gehoord, maar weet je precies wat het is? Hoe het systeem in elkaar steekt. Het is een gordijnen dat je kunt oprollen met behulp van een touw of koord dat erin zit verwerkt. Meestal zie je dit touwtje zitten. Je kunt het systeem zowel naar boven als naar beneden laten gaan door middel van het koordje. Super, want zo kun je zelf de gewenste hoogte en de lichtinval bepalen.

Voordelen van een rolgordijn

Er zijn twee soorten rolgordijnen: verduisterende en lichtdoorlatende. Het woord zegt eigenlijk al genoeg. Buitenom dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je wilt, hebben rolgordijnen de volgende voordelen:
– Er zijn veel verschillende kleuren, formaten, koordjes, afwerkingen en stijlen mogelijk;
– Het geeft een luxe uitstraling aan een ruimte;
– Het geeft privacy;
– Het gebruiksgemak is een groot voordeel;
– Het geeft isolatie;

Twee manieren van ophangen

Nu je precies weet wat een rolgordijn is en wat de voordelen zijn kunnen we je meer vertellen over hoe je ze gaat ophangen. Ten eerste heb je twee manieren van ophangen: ‘in de dag’ ophangen en ‘op de dag’ ophangen. Bij in de dag bevestigen, hangt je raamdecoratie in het kozijn. Bij op de dag bevestigen, monteer je de raamdecoratie over het raamkozijn heen.

Lees ook:  Sierkussen kinderkamer

Het ophangen

Let erop dat je de juiste raamdecoratie besteld voor bij je glas en dat het niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans op een thermische breuk namelijk groter. Waarom? Omdat de warmte dan moeilijker weg kan. Het beste is om je raamdecoratie op de dag te monteren, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. We raden het ook aan om lichte kleuren te gebruiken, want donkere kleuren houden warmte vast.

Dan nu het ophangen! Als je gaat ophangen verwijder je eerst de tape en achterzijde van de steun. Vervolgens plak je de steunen op de gewenste positie. Daarna schroef je de steunen stevig vast met de bijgeleverde schroeven. Dan klik je eerst de zijde met de ketting vast in de steun. Vervolgens doe je de eindplug aan de andere kant een stukje in de buis, waardoor het rolgordijn in de steun klikt.
Ontdek ook Behang trends 2022

Comments are closed.